Obilježen Svjetski dan oživljavanja

U subotu je na Nemčićevom trgu u Križevcima održana edukacija iz osnovnog održavanja života i to povodom Svjetskog dana oživljavanja.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije organizira oživljavanja ne bi li građani shvatili kako je lako naučiti oživljavanje i biti prva karika u lancu spašavanja dok ne stigne hitna medicinska služba te tako povećati šansu preživljavanja za tri do četiri puta.

Iz Zavoda naglašavaju kako danas od deset žrtava srčanog zastoja preživi samo jedna, a građani su kod 60 do 80 posto slučajeva svjedoci srčanoga zastoja i ako odmah započnu s oživljavanjem, mogućnost za preživljavanje žrtve povećava se za dva do četiri puta.
Osnovni ciljevi ove akcije su promicanje važnosti ranog oživljavanja, edukacija što većeg broja građana za provođenje postupka oživljavanja s i bez AVD uređaja te povećanje dostupnosti automatskih vanjskih defibrilatora.

Akcija se istodobno održala u sva tri grada u županiji: u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a na križevačkom trgu svojom su je dolaskom podržali i predstavnici Grada Križevaca, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.