Učenici glazbene škole nastavu instrumenta imaju preko Google Duo aplikacije

Glazbena škola, kao i sve ostale škole trenutno je zatvorena. Nastava se također odvija na daljinu i to na razne načine. Kako to izgleda, otkrila je Paola Tukša, učenica 8. razreda OŠ Sveti Petar Orehovec.

“Jednom tjedno putem Google Duo aplikacije imamo video razgovor od 45 minuta s učiteljem instrumenta.Tada sviramo i dogovaramo se što za idući sat trebamo snimiti. Kad snimimo zadatke koje smo kod kuće vježbali, snimku šaljemo učitelju, a učitelj nam onda pošalje komentar na snimljene skladbe. U komentaru napiše što je dobro, a što treba popraviti.

Teorijske predmete imamo putem aplikacije Yammer. Učitelj nam šalje zadatke koje moramo rješiti. Snima nam i šalje i diktate, a mi ih trebamo napisati kao da smo  u glazbenoj.

Učitelj nam šalje i zanimljive “igre” u kojima moramo spajati glazbene pojmove, odabrati što je od ponuđenog točno ili prepoznati o kojoj se ljestvici radi (dur ili mol – s time da postoje 3 vrste mol ljestvice).

Što se tiče orkestra, ne održava se redovno preko kamere nego nam je učitelj poslao note i kada navježbamo možemo se snimiti i poslati mu snimku.

Mislim da se glazbena škola u ovoj situaciji jako dobro organizirala i da ovakav način nastave funkcionira jako dobro. Za sada sam zadovoljna takvim načinom rada. Naravno, nedostaju mi moji prijatelji iz glazbene škole.” (Klinček)

Paola Tukša
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.