(FOTO) Prvi ‘Križevci Skate and fun’ okupio brojne zaljubljenike u skateboarding

U Križevcima, na novom Skate-parku Križevci održano je prvo natjecanje. „Križevci Skate and Fun“ okupio je brojne zaljubljenike u skateboard sport iz svih dijelova Hrvatske te inozemstva. Natjecanje je organizirao Skateboard klub Shpaolin, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Turističke zajednice Grada Križevaca te uz podršku Križevačke pivovare i Kluba kulture.

Sudjelovalo je 6 natjecatelja u kategoriji do 16 godina, te 23 natjecatelja u kategoriji iznad 16 godina. Kroz dva kruga kvalifikacija u finale je ušlo 10 najboljih koji su se borili za vrijedne novčane nagrade. Za prvo mjesto nagrada je bila 2000kn, drugo mjesto 600 kn, a treće 400 kn. Nagrade je najboljima dodijelio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te organizatori iz Skateboard kluba Shpaolin Tomislav Vuković i Marin Dundić Dux, a natjecanje je podržao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjene i turizam Sandro Novosel.

U kategoriji do 16 godina najbolji je bio Ivan Vuković (Hrvatska), drugi Frenk Martinšek (Slovenija), a treće mjesto osvojio je te Mihael Nikolić (Hrvatska). U kategoriji iznad 16 godina najbolji je bio Harvey Thompson (Velika Britanija), drugo mjesto osvojio je Bruno Vranić (Hrvatska) te treće mjesto Tomi Brandelić (Njemačka). Nagrada od 500 kn za najbolji trick pripala je Domagoju Gudecu iz Hrvatske.

Skate-par je bogatiji i za novi oslikani zid. Kultni street art umjetnik i autor brojnih murala Boris Bare oslikao je sjeverni zid skate parka.

Križevački Skate park otvoren je u travnju, prostire se na 600 metara kvadratnih, ima 7 hipova i trenutno najduži china wall u Hrvatskoj. Namijenjen je vozačima skatea, romobila, rola i bmx te svakodnevno okuplja brojne ljubitelje ovog sporta. Već sljedeću subotu, na skate parku održat će se novo natjecanje, a ovaj put svoju će priliku za sudjelovanje imati vozači bmx-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.