Miklečić: Križevci su mali grad s velikim sportašima

Atletski klub Križevci, Grad Križevci, Udruga “Maslačak” i Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju – Igre mladih ujedinili su snage u projektu Zdrav život za sve, koji se već godinu i pol provodi u Križevcima, a financiraju ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Ideja je omogućiti besplatne sportske aktivnosti i popratne sadržaje, kao važan element zdravog načina života, djeci i mladima s teškoćama u razvoju, obiteljima slabijeg imovinskog stanja, ali i svima koji žele aktivno provoditi slobodno vrijeme. Najveći dio od nešto malo manje od 1.8 milijuna kuna utrošen je na uređenje i opremanje teretane u gradskom prostoru uz stadion i atletsku stazu, koji koristi Atletski klub, a kontinuirano se provode i radionice o važnosti i primjeni zdrave prehrane. No kao i drugdje, i tu je pandemija poremetila planove.

Korona nam je radila velike probleme, ali uspjeli smo se snaći i sad projekt provodimo kraju. Aktivnosti smo prilagodili epidemiološkim mjerama i puno toga radimo na otvorenom. Maslačci redovito vježbaju, a kretanje i sportske aktivnosti im itekako koriste“, rekao je voditelj projekta i kondicijski trener Danijel Miklečić. Upravo integriranje socijalno isključenih skupina jedan je od ciljeva projekta, a članovi udruge Maslačak uspješno su se uklopili među atletičare i stekli naviku redovitog vježbanja.

Osim uloge voditelja projekta i rada s korisnicima, Danijelov je zadatak kondicijska priprema sportaša bez koje nema dobrih rezultata i napretka. S obzirom na to da projekt Zdrav život za sve završava za šest mjeseci, već sad treba, kaže, razmišljati o budućem korištenju revitaliziranog prostora teretane koja je opremljena profesionalnim spravama.

Tu vidim mogućnost za sve sportaše, ne samo za atletičare. I nogometaši i rukometaši, svi oni trebaju kondicijske pripreme i trenera i sprave pa mislim da bi se ova priča mogla razviti. Mi jesmo mali grad, ali smo grad velikih sportaša i velikih sportskih uspjeha. Vjerujem da će se ova priča na neki način nastaviti i da ćemo zajedno stvarati nove generacije uspješnih sportaša, ali i okupljati rekreativce. Treba uvijek imati na umu da sport čini dobro našem zdravlju i da svi imaju pravo na zdrav život“, poručio je Danijel Miklečić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.