Otvorene prijave za volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”

Otvorene su prijave za međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” koji se u Hrvatskoj provodi osmu, a u Križevcima drugu godinu zaredom pod sloganom “Zagrli srcem”. Akcija traje tri dana, od 15. do 17. listopada, a u njoj mogu sudjelovati osobe od 15 do 35 godina koje su spremne staviti svoje slobodno vrijeme na raspolaganje i odraditi što treba, odnosno što ih dopadne, objašnjava Klaudije Mažar iz križevačke podružnice ove akcije.

Dakle besplatno rade i izvršavaju zadatke koje im daju organizatori projekta. Kod prijave nitko ne zna što će raditi ni gdje će raditi – to saznaju tek kada akcija počne. Zato se akcija i zove 72 sata bez kompromisa – nema biranja“, kaže Klaudije. Akciji se prošle godine priključilo 45 mladih Križevčana koji su prikupljali i razvozili živežne namirnice za potrebite, cijepali drva starijim sugrađanima, čistili grobove, bojali kuću obitelji s malom djecom te zabavljali djecu na radionicama. Osim u Križevcima, akcija se provodi u još 15 gradova u Hrvatskoj i prošle godine u njoj je sudjelovalo više od 4000 volontera u 400 volonterskih akcija.

Namjera nam je volonterskim akcijama potaknuti društvo na aktivnije sudjelovanje i promovirati volonterstvo kao poželjnu aktivnost. Ove godine će se prikupljati hrana za potrebite, ovisno o broju volontera će se održati i zelena čistka te će volonteri na radionicama animirati djecu“, poručuje križevački organizacijski tim u kojem su Klaudije i časna sestra Pia Daria Herman. Svi koji žele svoje vrijeme, vještine i talente uložiti u pomaganje drugima, mogu se prijaviti na stranici akcije i to pojedinačno ili u skupinama do pet volontera.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.