Hrvatski neonacionalisti u pohodu na Križevce

POLICIJA ISTRAŽUJE PRIJAVE Kako doznajemo, tijekom današnjeg dana u okolici Križevaca trebao bi se održati neonacistički koncert u organizaciji Hrvatskih nacionalista. Spomenuta grupacija je radikalna skupina koja, kako stoji u navodima njihove službene web stranice, ima za cilj ‘rušenje postojećeg ustavnog pokreta te obnovu Nezavisne Države Hrvatske’

Krajem prošle godine na stranicama VNN Foruma osvanula je obavijest o skorašnjem koncertu njemačkog neonacističkog benda Blue Max u Hrvatskoj. Kako nam dojavljuju predstavnici Udruge mladih antifašista grada Zagreba, koncert će biti održan tijekom današnjeg dana. U kratkom telefonskom razgovoru događanje nam je potvrdio predsjednik udruge Mario Šimunković koji je do saznanja o održavanju koncerta došao zahvaljujući anonimnoj dojavi, a udruga je potvrdu dobila iz nekoliko izvora.

 

Lokacija najavljenog koncerta zasad se drži u tajnosti, a okupljanje hrvatskih neonacista počinje u 18 sati na Glavnom željezničkom kolodvoru, gdje će prilikom polaska svim sudionicima koncerta biti priopćena točna lokacija. Budući da je koncert organiziran u velikoj tajnosti, nije bilo moguće doći do potpunih informacija.

U telefonskom razgovoru s Operacijsko-komunikacijskim centrom Policijske uprave koprivničko-križevačke doznajemo da nije službeno prijavljeno nikakvo okupljanje ove vrste, no jednako tako djelatnici izjavljuju da policija istražuje dojave koje su zaprimili. Saznanja o održavanju koncerta ima i PU zagrebačka, a kako nam je rekla glasnogovornica Aleksandra Ljuba, ‘utvrđuju se sve okolnosti oko spornog skupa te će javnost o njima biti naknadno obaviještena’. (tportal.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.