Oporba se oglasila protiv prodaje Grad-koma

Križevačka oporba

KRIŽEVCI – Ujedinjena križevačka oporba odlučila je uoči sjednice Gradskoga vijeća sazvane za srijedu unaprijed obznaniti svoje stavove o poslovanju gradskog Komunalnog poduzeća, a još više o njegovoj tvrtki kćeri Grad-komu, za kojega tvrde da ga vladajući žele naprasno prodati. Grad-kom je nastao 2010. izdvajanjem građevinske djelatnosti iz Komunalnog, a šef križevačkog SDP-a Ivan Majdak tvrdi da je prava namjera HSS-ove i HDZ-ove vlasti propast Grad-koma radi pogodovanja njima podobnim građevincima.
– Jer opravdano sumnjamo da je ovo uvrštavanje te točke na dnevni red namjerno uništavanje tvrtke i na taj način pogodovanje tvrtkama u gradu koje se bave istom djelatnošću i koje će na taj način ostati bez ozbiljne konkurencije, istaknuo je Majdak.

Ako se vlast već želi riješiti Grad-koma, nezavisni Željko Picig smatra da je rješenje u radničkom dioničarstvu.
– Zaposlenicima te tvrtke treba ponuditi udjele za otkup tvrtke po povoljnim uvjetima koji će dovesti do opstanka tvrtke i 19 radnih mjesta, jer potencijalnih poslova za tu tvrtku sigurno ima, jer će se graditi biciklistička staza u Križevcima i mnogi drugi radovi u niskogradnji, rekao je Picig.

Picig tvrdi da su gradonačelniku Hrgu Križevci zadnja briga, a prva mu je HSS i kako do vlasti na državnoj razini, pa ga je pomalo usput pozvao da napiše ostavku. Moguća prodaja gradske komunalne građevinske tvrtke bila je prilika i da oporbenjaci raspale po još nekim temama, pa tako i da krivicu što vodoopskrba još uvijek nije izdvojena iz Komunalnog kako to zakon nalaže pripišu aktualnoj vlasti, a ne kalničkom načelniku Mladenu Kešeru s kojim se sude zbog njegovih zahtjeva za udjelom u vlasništvu. Laburistu pak Damiru Špoljaru smeta stanje s priključcima križevačkih kućanstva na odvodnju. Kad već postoji obaveza plaćanja 5 ili 6.000 kuna kaže da bi umjesto na tri rate trebalo ljudima omogućiti da ih podmire u 20 i više obroka, ali je dodao i da prvi čovjek Komunalnog Goran Gregurek za takve njegove prijedloge do sada nije puno mario.
– Po njemu je dosadašnji način otplate prihvatljiv i ne vidi razloga da se to mijenja. Ja se slažem da je prihvatljiv za onoga koji ima plaću 17 i plus tisuća kuna, poput g. Gregureka, ali nekome s primanjima od 3.000-4.000 to predstavlja itekakav problem, napomenuo je Špoljar.

Šarolika križevačka oporba okuplja osim SDP-a, Laburista i bivših HDZ-ovaca koji su postali nezavisni još i Autohtoni HSS, HNS i HSU, opcije s predznacima od lijevih do krajnje desnih, ali s jednodušnom željom smjene Hrga i HSS-a s vlasti.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. TvTorba piše:

    Nadam se da gospodin Dragač novinar RKC-a, zna tko je od oporbe u gradu lijevi a tko “krajnje desni”, pa bi od njega bilo lijepo da i nas ostale malo prosvijetli po tom pitanju. Ja ne vjerujem da je jedini razlog njihovog okupljanja smjena Hrga i HSS-a, to si Hrg samo umišlja jer misli da je jako važan a njegovi mediji poput RKC-a to neargumentirano potenciraju…

  2. danijel piše:

    ne razmem kaj ste hslsovca dekovića deli na sliku-kakve on ima veze s čim-ko to uređuje radi neprofesionalno

  3. građanka piše:

    Podržavam da se ne rasprčka Grad-kom, pogotovo ako to zaposlenici ne žele , ali pošto je on konkurencija “Skimt”- u, a znamo tko ima interes u “Skimt”-u (nešto kao HSS-ova “Fimi-media”) …..

Komentari su zatvoreni.