Križevački orkestri ovaj vikend nastupaju na međunarodnom festivalu

Ovaj vikend u Osijeku, Našicama i Đakovu održava se 45. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. U trodnevnom programu koji se sastoji od natjecateljskih i revijalnih programa nastupa 16 orkestara i oko 400 mladih glazbenika iz cijele Hrvatske.

Križevci će na ovom festivalu po prvi puta nastupiti s čak tri orkestra – mlađi orkestar Glazbene škole Alberta Štrige, stariji orkestar Glazbene škola Alberta Štrige i Gradski tamburaški orkestar Križevci. Odluku da nastupe s tri orkestra Križevčani su donijeli jer je 1992. godine, prije točno 30 godina, zbog ratnih stradanja u Osijeku festival održan u Križevcima. Povodom odlaska na festival, kontaktirali smo Igora Kudeljnjaka koji nam je najavio nastupe.

“Sa starijim orkestrom Glazbene škole nastupit će i vokalni ansambl KUD Stari Graničar Cirkvena, vokalni ansambl Jane iz Velike Gorice nastupa s Gradskim tamburaškim orkestrom, dok Dunja Rebić nastupa s mlađim orkestrom. Nadamo se dobrom uspjehu, veliko je uzbuđenje među našim tamburašima, pogotovo u mlađem orkestru kojima je ovo prvi nastup na ovakvom festivalu. Mlađi i stariji orkestar nastupaju danas u HNK Osijek na otvorenju, a Gradski tamburaški orkestar u nedjelju u Đakovu u Centru za kulturu. Rezultate ćemo vam javiti sljedeći tjedan kad festival završi”, za Križevci.info je rekao Igor Kudeljnjak.

Za kraj spomenimo i kako križevački tamburaši imaju bogatu tradiciju nastupa na ovom festivalu. Ista traje od 1986. godine i križevački su tamburaši dosad osvojili više od 20 zlatnih plaketa “Tambura Paje Kolarića”. Tročlano stručno povjerenstvo na ovogodišnjem izdanju festivala čine Siniša Leopold, Vladimir Vladimirov i Franjo Batorek, a onima koji budu najbolji bit će dodijeljene plakete „Tambura Paje Kolarića“: za najbolji orkestar/ansambl, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta te vokalnog i instrumentalnog solista.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.