(FOTO) Otvorena izložba portreta najznačajnijeg hrvatskog kipara Ivana Meštrovića

Izložbom „Ivan Meštrović – portreti suvremenica i suvremenika“ po prvi puta je u Križevcima, u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja predstavljen opus jednog od najznačajnijih hrvatskih kipara. Riječ je o izložbi na kojoj se može pogledati šesnaest skulptura koje pružaju uvid u društvene, umjetničke i političke veze Ivana Meštrovića, a riječ je zapravo o ličnostima koje su ostavile trag u kulturnom i političkom prostoru mnogih zemalja.

Izložbu je otvorenom proglasio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako je ovo velik događaj za Križevce i kako je velika privilegija biti prvi grad u Hrvatskoj domaćin ove izložbe koja sljedeće godine seli u Zagreb. Okupljene goste pozdravila je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi naglasivši kako je iznimna čast u ovim teškim vremenima realizirati ovako veliku izložbu. Ispred suorganizatora obratila se ravnateljica Atelijera Meštrović u Zagrebu Sandra Grčić Budimir istaknuvši kako je Ivan Meštrović bio jedan od najboljih portretista 20. stoljeća. O konceptu izložbe govorili su autorica izložbe Barbara Vujanović i Damir Gamulin dok se u ime Ministarstva kulture i medija obratio pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj.

Otvorenju su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Ana Mušlek.

Izložba, koja ostaje otvorena do 6. studenog, je ostvarena zahvaljujući novčanoj potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije te potporom sponzora: Radnik d.d. Križevci, KTC d.d., Križevci i Kunsttrans, Zagreb.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.