Zanima vas putovanje u Irak ili Čile? Večeras na Pinleckfestu saznajte sve o tim destinacijama

10. Pinklecfest stigao je do drugog od tri festivalska vikenda, a danas nas očekuje druga večer putopisnih predavanja. Iako su prvotno bila planirana tri predavanja, zbog spriječenosti predavačice posjetitelji će o Andaluziji moći slušati drugom prigodom, ako ne prije, na sljedećem Pinklecfestu.

Današnji program od 19:30 otvara Martina Hrupić koja je putovala u Čile. “Zemlja zapanjujuće prirode, predobre hrane i predivnih ljudi. Dom svjetske prijestolnice street arta i boema, mjesta na kojem nikad ne pada kiša i zvjezdanog neba koje se ne zaboravlja. Upravo ondje počelo je 12000 kilometara dugo putovanje Latinskom Amerikom… Kakav je to početak bio”, rekla je Martina za službeni web festivala, najavljujući svoje predavanje.

Nakon dalekog Čilea, slijedi nešto sasvim drugačije, ali također dosta egzotično. Irak – klupko slavne povijesti, bogate prirodne raznolikosti i velikodušnih domaćina, naslov je predavanja Sanje i Emira Imamagića.

“Irak se prostire od planinskog lanca Zagroz do beskrajne pustinje ispresijecane plodnim naplavnim ravnicama rijeka Tigris i Eufrat koje su omogućile razvoj brojnih drevnih civilizacija. Posjet smo započeli u sjevernoj pokrajini – Iračkom Kurdistanu, gdje nas je dočekalo iskreno gostoprimstvo domaćina. Usprkos visokim ljetnim temperaturama koje su dosezale 50 stupnjeva uspjeli smo posjetiti planinske asirske manastire i zajednice Jezida i istražiti duboke kanjone, pećine kurdskih gerilaca i planinske citadele. Nakon toga posjetili smo pustinjski dio Iraka koji skriva slojeve povijesti – drevni Babilon, sjedište abasidskih kalifa, muslimanska svetišta te monumentalne spomenike iz Sadamova doba. Cijelu priču popraćenu slikama možete poslušati u sklopu 10. Pinklecfesta u Križevcima”, prenosi web Pinklecfesta.

Večerašnja predavanja počinju u 19.30 sati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković, a ulaz je slobodan. Organizator 10. izdanja Pinklecfesta je udruga P.O.I.N.T., partneri su Planinarsko društvo Kalnik Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković, dok je pokrovitelj festivala Grad Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.