Sve je spremno za Kalnik Trail

Petstotinjak startnih paketa spremno je za natjecatelje trećeg po redu Kalnik Traila koji se sutra trči po kalničkim stazama. Prema prognozi, kiša u subotu ne bi trebala padati, uvjerava nas jedan od organizatora Vilim Ivančan, no staza će biti blatna i mokra pa je oprez svakako potreban. Registracija i preuzimanje startnih paketa premješteni su s trga u društveni dom u selu Kalnik i bit će spremno od 7.30.

Kao i prijašnjih godina, trče se tri duljine u četiri kategorije. Na 31.8 kilometara dugoj stazi Gabrinovec natjecatelji moraju savladati i 1300 metara uspona, staza Peca duga je 16.7 kilometara sa 700 metara uzbrdo, dok će se na Bor dug šest kilometara penjati 250 metara uvis. Kategorija Canicrossa, odnosno trčanje sa psima, slijedit će rutu Bora. Uz stazu će biti nekoliko okrepnih stanica s hranom i tekućinom, a na cilju grah.

Organizator utrke je Udruga kineziologa grada Križevaca koja podsjeća natjecatelje da se odjenu prema vremenskoj prognozi, moraju imati mobitel s napunjenom baterijom i s brojem upisanim u prijavi. U slučaju odustajanja, trkači se obavezno trebaju javiti organizatoru koji u cilju čeka sve dok se posljednji natjecatelj ne vrati, a u slučaju da kome zatreba, spreman će biti liječnik i HGSS.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.