Klinci poručili gradonačelniku: Želimo novu školu, bazene i McDonald’s

Učenici križevačkih osnovnih škola i vrtićanci iz sva četiri vrtića, otvorili su jučer s gradonačelnikom Marijom Rajnom Dječji tjedan uz moto “Ljubav djeci prije svega”. Kredama su iscrtali pločnik na Strossmayerovom trgu, a svoje poruke i želje zalijepili su po paviljon i ogradi oko njega.

Hvala na igralištima, ali želimo da izgradite novu školu i u njoj da bude McDonald’s, toplice, igraonica i posebna soba za odmor. Trebaju nam i otvoreni i zatvoreni bazeni da se možemo kupati cijele godine“, poručila su djeca, a većinu želja podržali bi, čini se, i odrasli.

Dječji tjedan u Križevcima odvija se već petu godinu zaredom, a dio programa ove je godine i online jer Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „Vrtuljak“ u srijedu i četvrtak od 18 sati preko svoje Facebook stranice organizira pripovijedanje “Matovilke” i “Zlatokose i tri medvjeda”. U srijedu je na rasporedu crtić “Divlji Spirit” u Kinu Križevci, u petak predstava u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice gdje će Dramska skupina “Kolibrići” izvesti “Kishonove priče”, dok je u subotu od 11.45 tradicionalno natjecanje u kojem se djeca i roditelji zajedničkim snagama bore za titulu “Najbolji tim u gradu”.

Poslije sportskih natjecanja, od 13 sati Križevačka astronomska udruga Perzeidi organizira promatranje Sunca, a od 18.30 i Venere, Saturna, Jupitera i Mjeseca.
Dječji tjedan završit će u nedjelju zabavom na Nemčićevom trgu, a priprema se kulinarska radionica za djecu pod vodstvom kuhara Mišela Doskočila, te radionica plesa i akrobatike na svili Udruge K.V.A.R.K.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.