Propao još jedan natječaj za vatrogasnog zapovjednika

Prije više od tri mjeseca, točnije 25. lipnja, istekao je rok za podnošenje prijava na još jedan natječaj za zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci, a postrojba je i dalje bez zapovjednika. Točnije, funkciju vršitelja dužnosti zapovjednika i dalje obavlja Marijan Sokolić.

Na navedeni natječaj pristigle su dvije molbe te oba kandidata nisu ispunjavali uvjete navedene u natječaju“, odgovorili su iz JVP Križevci.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe bira se na mandat od pet godina, mora imati najmanje kratki stručni studij ili preddiplomski stručni studij u trajanju od tri godine, također mora imati najmanje pet godina iskustva na poslovima vatrogasca s posebnim ovlastima i odgovornostima kao i položen stručni ispit. Osim toga, da bi ispunjavao uvjete kandidat mora potvrdom ovlaštene zdravstvene ustanove dokazati da je zdrav i psihički sposoban za obavljanje vatrogasne djelatnosti, a mora priložiti i uvjerenje o nekažnjavanju za kaznena djela protiv života, sigurnosti ljudi i imovine te kaznena djela zlouporabe položaja, nezakonitog pogodovanje, primanja i davanja mita, trgovanje utjecajem i tako dalje.

Koje od navedenih uvjeta kandidati nisu zadovoljili, nije poznato, no v.d. zapovjednika Marijan Sokolić potvrdio nam je da je u tijeku raspisivanje novog natječaja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.