Položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na prve križevačke žrtve Domovinskog rata – Miljenka Klobučara i Marija Jembreka

Kod Spomen obilježja prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata jučer, 16. rujna položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na Miljenka Klobučara i Marija Jembreka, križevačke branitelje Domovinskog rata koji su na današnji dan 1991. godine izgubili živote.

Vijence i svijeće položili su obitelji poginulih branitelja, Koordinacija udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, članovi Kriznog stožera tadašnje Općine Križevci te delegacija Grada Križevaca u kojoj su bili predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar, vijećnik Eduard Krmpotić te načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec. Tom prilikom sin poginulog branitelja Marija Jembreka, Zoran Jembrek, zahvalio je svima što čuvaju sjećanje na poginule križevačke branitelje Domovinskog rata, a predsjednik tadašnje Općine Križevci Stjepan Palijan prisjetio se tih dana i stradanja branitelja.

Okupljene je pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar koji je pozvao sve na sutrašnje obilježavanje Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 30. obljetnice oslobođenja vojnih objekata u Križevcima. Program će započeti u 16,00 sati u crkvi sv. Ane svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje koju će predvoditi monsinjor Jure Bogdan, vojni biskup nakon čega će se formirati kolona koja će se uputiti u Ulicu Franje Tuđmana. U 17,30 sati počinje središnje obilježavanje uz prigodne govore, otkrivanje spomen obilježja poginulim križevačkim braniteljima Domovinskog rata i polaganje vijenaca dok je u 19,00 sati za sve uzvanike organizirana večera u restoranu Calypso.

Vezano

Komentari su zatvoreni.