Velik porast zaraženih: 81 novi slučaj koronavirusa u županiji, čak 91 učenik u samoizolaciji

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako je na području županije potvrđen 81 novi slučaj bolesti COVID-19. Epidemiološka obrada je u tijeku. Trenutno je aktivno 204 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 11 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi sedam osoba.

Kada bismo gledali cijelu Hrvatsku, u protekla 24 sata zabilježeno je 1.835 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.037. Testirano je 11.550 ljudi. Među njima je 603 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 64 pacijenata. Preminulo je 7 osoba. Usporedbe radi, prije 14 dana imali smo 805 novozaraženih, a prije sedam dana 1237. U Koprivničko – križevačkoj županiji je prije 7 dana bilo 35 zaraženih, a prije 14 dana svega 17 zaraženih.

Što se tiče epidemiološke situacije u županijskim školama, trenutno je zabilježen 31 učenik s pozitivitetom na koronavirus, 91 je u samoizolaciji, a pozitivno je i troje nastavnika te je njih četvero u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, nema pozitivnih niti onih u samoizolaciji.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 8747 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 204 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.