Stručni skup: Inkluzivne knjižnične usluge i obilježavanje obljetnica županijskih bibliobusnih službi

Knjižničari Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci su u petak, 17.5.2019. prisustvovali stručnom skupu “Inkluzivne knjižnične usluge“ i 37. skupštini Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, održanoj u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica.

Povod ovom događaju obilježavanje je visokih i važnih, nezaobilaznih obljetnica u kulturnoj povijesti naše Županije – 40. obljetnice bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i 10. obljetnice bibliobusne službe Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja okuplja knjižničare iz Virovitičko-podravske županije, Bjelovarsko-moslavačke županije i Koprivničko-križevačka županije i ovom susretu prisustvovalo je oko 80 knjižničara narodnih, školskih i specijalnih knjižnica. Posebni gosti na susretu su bili knjižničari iz susjedne Međimurske županije, koji su sa svojim bibliobusom sudjelovali na Festivalu bibliobusa zajedno s koprivničkim bibliobusom i križevačkim biblikombijem ispred koprivničke Knjižnice.

Bibliobuse su posjetila djeca iz koprivničkih dječjih vrtića i osnovnih škola te odrasli. Rođendane naših putujućih knjižnica svečano smo proslavili u društvu knjižničara i korisnika uz pričanje priča i vesela iznenađenja, a tu je bila i nezaobilazna torta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.