Počinje radionica za osnovnoškolce – fascinantan svijet fizike i elektrotehnike kroz eksperimente

Robotika, digitalna računala, telekomunikacije, električna energija… sve ono što čini modernu tehnologiju bez koje je naša svakodnevica teško zamisliva, počiva na fizikalnim pojavama opisanim elektromagnetizmom. Proučavanje električnih i magnetskih pojava i usvajanje koncepata koji objašnjavaju te pojave, nužni su za razumijevanje primijenjene znanosti koju zovemo elektrotehnika. U sklopu projekta Future Hub Križevci od idućeg tjedna počinje serija radionica Osnove elektrotehnike kroz praksu i eksperimente na kojima će voditelj Andrej Dundović učenike viših razreda osnovnih škola provesti kroz fascinantan svijet elektromagnetskih pojava.

Izrađivanjem i provođenjem jednostavnih eksperimenata istraživat ćemo te pojave kako bi učenici razvili intuiciju koja će im odlično poslužiti i u razumijevanju osnova elektrotehnike. Upravo ovladavanje elektrotehnikom omogućuje i lakše razumijevanje svih budućih i složenijih sadržaja koji se uvode sve ranije u nastavne kurikulume“, objasnio je Dundović.

Radionice će se održavati srijedom od 19 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta, besplatne su i organizator je osigurao sav materijal, alate i uređaje s kojima će polaznici steći i razna praktična znanja. Prijave su moguće putem stranice projekta.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.