Naplata poreza na vozila odmah pri registraciji

komunalno_poduzece_krizevci_elektricno_vozilo_2KRIŽEVCI – Kako bi u budućim izvještavanjima o izvršenjima proračuna riješili se teme postotka u kojem su uspjeli naplatiti porez na cestovna motorna vozila, u Koprivničko-križevačkoj županiji domišljaju se rješenju pomoću kojega bi ta naplata ubuduće uvijek iznosila 100%. Naime, kako je župan Darko Koren najavio članovima Županijske skupštine namjera je pokrenuti izmjene, prema kojima bi taj porez prihodovali kod same registracije automobila.

– Prijedlog zapravo garantira 100%-nu naplatu, dakle svatko onaj tko dođe na registraciju s automobilom, kao što plaća i neke druge troškove kod registracije, tako bi platio i taj porez. Ta naša inicijativa je prošla kroz raspravu na Zajednici županija i očekujemo da će biti proslijeđena na daljnju proceduru, najavio je župan.

Lani se poreza na vozila starosti do deset godina uspjelo naplatiti oko četiri milijuna kuna, što je 90% od plana. Zanimljivo je da je Koprivničko-križevačka županija, nezadovoljna učinkom, prikupljanje ovog porihoda 2003-će preuzela od Porezne uprave, te znatno podigla postotak naplate. Naravno, za to su bile potrebne opomene i ovrhe, a ovim bi se načinom i one izbjegle. Inače, članovi Županijske skupštine jednoglasno su prihvatili izvješće o izvršenju lanjskog proračuna, prema kojemu je naša područna samouprava raspolagala sa oko 163 milijuna kuna prihoda. Uz manje primjedbe na ispunjenje pojedinih stavki, glavna zamjerka oporbe bila je prenošenje neutrošenih 6,2 milijuna kuna iz prošle u ovu godinu, za koje smatraju da su trebale biti utrošene, primjerice podjelom lokalnim samoupravama.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.