Zaboljela ga leđa – dobio otkaz

BOLNA KAVA Križevčanin radio inventuru pa doživio ozljedu na radu
       
KRIŽEVCI – Franjo Postružin, 22-godišnji Križevčanin, javio nam se voljan progovoriti o, kako kaže, mobbingu koji je doživio radeći u pogonu za pakiranje kave u Vrbovcu u Zagrebačkoj županiji. Do 28. veljače Franjo je bio zaposlen kao trgovački putnik za trgovački obrt Antonija kava i vozio je dostavno vozilo s kavom po sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Primljen je 4. studenoga na određeno vrijeme i nadao se da će biti zadovoljniji nego na prijašnjim poslovima.

Shvatio je da nije imao sreće jer je uočio da se radi i više od zajamčenih 40 sati na tjedan, ustajao je već u 5, a kući stizao i nakon 18 sati, sve za mizernu plaću od 1500 kuna.
– Već sam planirao dati i otkaz, kad me te subote tijekom inventure robe iz vozila prikliještilo u leđima pa sam zatražio pomoć. U dvorištu su tada bili gazdin sin i zet, koje sam tražio da me odvezu u ambulantu. No, oni nisu ništa poduzeli – priča Franjo. Još je neko vrijeme, objašnjava, zazivao pomoć, no oni su ga uporno ignorirali. I tako se mučio dok mu iz Križevaca nije stigla sestra Anamarija i odvezla ga u hitnu.

 

 

– Nakon nas su ubrzo, tobože zbog velike brige, stigli i šef Branko Kučan i njegovi pa mi uručili rješenje o sporazumnom raskidu ugovora – ističe Postružin tvrdeći da takav odnos nakon svega nije očekivao. Jer, plaća i nije stizala redovito, zbog čega je i sam htio napustiti posao, radni i sanitarni uvjeti bili su loši jer se kava zgrče s poda i lopatama. Zato je Postružin, koji je na bolovanju odonda i više se ne vraća u Vrbovec, alarmirao i radnu i sanitarnu inspekciju, koje su bile u pogonu Antonija kave i snimile stanje.

Tužit ću ga zbog nasrtaja na dijete

Branko Kučan, vlasnik Antonija kave 10 godina, opovrgava Postružinove navode. – On je sam dao otkaz i išao je razduživati robu kad ga je preseklo u križima. Kad smo mu došli pomoći, nije ga bilo – priča Kučan. Priznaje da su ga posjetile inspekcije, a što se tiče radnih uvjeta, kaže da je Postružin radio i bio plaćen kako su se dogovorili, ali je ovaj imao neku ovrhu. – Još je te subote nasrnuo na moje 15-godišnje dijete, zbog čega ću ga tužiti – veli Kučan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.