Danas se obilježava blagdan sv. Marka Križevčanina

Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama. Posvećena mu je kapela sv. Marka Križevčanina u rodnome gradu, po njemu se zove i rimokatolička župa u Križevcima te župna crkva sv. Marka Križevčanina u Zagrebu. Zaštitnik je Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Program proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina u našem gradu traje već od 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će duhovne sadržaje i misna slavlja. Kao centralni događaj, svakako se ističe svetkovina sv. Marka Križevčanina u sklopu koje će se danas održati misno slavlje na Strossmayerovom trgu od 11 sati, a koje će predvoditi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Čestitku je povodom proslave današnjeg blagdana uputio i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, koju prenosimo u cijelosti.

“Svim stanovnicima Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije te Bjelovarsko-križevačke biskupije čestitam blagdan sv. Marka Križevčanina, našeg zaštitnika. Neka nas kroz naše živote prati njegov blagoslov i zagovor!”

Vezano

Komentari su zatvoreni.