“Otkrijte križevačke tajne” povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

Otkrijte križevačke tajne" povodom Svjetskog dana turističkih vodiča
Otkrijte križevačke tajne" povodom Svjetskog dana turističkih vodiča
Otkrijte križevačke tajne” povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

…. Sve je počelo prije 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations), obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Mnogi sugrađani ne znaju, da u našem gradu živi i radi nekoliko turističkih vodiča. Kako bi Vas upoznali s njima i pobrinuli da Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima ne prođe nezapaženo, Turistička zajednica grada Križevaca poziva sve zainteresirane i znatiželjnike, djecu i odrasle, stanovnike i putnike namjernike da se pridruže besplatnom razgledavanju grada Križevaca pod vodstvom naših stručnih vodiča.

Vođenje pod motom “Otkrijte križevačke tajne” odvesti će Vas u Križevce kroz povijest, upoznati s nekima od povijesnih ličnosti, otkriti neke od gradskih tajni. Laganom šetnjom uz priču upoznati ćete povijesnu i kulturnu baštinu Križevaca. Vođenje je besplatno.

Dođite u subotu 24. veljače 2018. u 10 sati ujutro pred Grkokatoličku katedralu Presvetog Trojstva u Križevcima, otkuda će naši vodiči kretati sa zanimljivim obilaskom grada, koji će završiti u Gradskom muzeju.

Cilj ove besplatne akcije je upoznati javnost s radom turističkih vodiča te skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.