Branko Hrg kandidat za predsjednika HSS-a

KOPRIVNICA – HSS je jednoglasno predložio križevačkog gradonačelnika Branka Hrga za stranačkog predsjednika. Na sjednici Županijskog odbora HSS-a kao razlozi za kandidiranje Branka Hrga, člana predsjedništva HSS-a na čelnu stranačku funkciju, navedeni su višegodišnji rad i političko djelovanje u stranci gdje je, kako navodi HSS u priopćenju, dokazao da je potpuna suprotnost aktualnom stranačkom vodstvu i da stranku može vratiti tamo gdje treba biti. O svojoj kandidaturi Hrg je rekao:
– Osjetio sam jedno vrlo, vrlo pozitivno ozračje, na neki način ozračje nekakve nade vjerovanja da bi se nešto moglo napraviti, da bi se HSS mogao početi opet dizati, kazao je Hrg.

Kako gleda na činjenicu da bi mu jedan od suprostavljenih kandidata za predsjednika HSS-a mogao biti i Damir Bajs, trenutni potpredsjednik, Hrg je rekao da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku da se aktualni čelni ljudi stranke, zbog lošeg izbornog rezultata, neće kandidirati na unutarstranačkim izborima, no ipak je dodao:
– Dvoje potpredsjednika nije to napravilo, što znači da očito postoji ambicija, da se ne smatraju baš odgovornima za izborne rezultate kao njihovi kolege, rekao je Hrg.

Branko Hrg istaknuo je da će se za potpredsjednika HSS-a kandidirati samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, s kojim je Hrg dogovorio zajednički izlazak na unutarstranačke izbore, a upravo se Beljak posljednjih dana isticao kao Pankretićev čovjek. No kako je izborna skupština HSS-a zakazana za 28. siječnja, ne treba sumnjati da ćemo o kandidatima na čelno mjesto stranke još čuti. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.