Križevački dobrotvorni spektakl večeras u Lisinskom

"Križ nek’ ti sačuva ime" naziv je velikog dobrotvornog koncerta koji će se danas, na sam blagdan Sv. Marka Križevčanina, od 20 sati održati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u čast trećeg hrvatskog sveca i njegova promicanja u Hrvatskoj i Europi. U dvosatnom glazbenom i scenskom programu nastupit će hrvatski pjevači različitih glazbenih usmjerenja zajedno s križevačkim glazbenicima i društvima, a kao posebni gosti izdvojeni su Tatjana Matejaš Tajči, koja će se uključiti video vezom, te Marko Perković Thompson, koji je noćas održao cjelovečernji koncert i u Križevcima.

Glazbeni dio spektakla predvodit će tri križevačka orkestra i društva: Gradski puhački orkestar Križevci pod ravnanjem Marija Komazina, Tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige pod ravnanjem Stjepana Fortune te Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" pod ravnanjem Branke Špoljar, a nastupit će i mlada solo-pjevačica Ana Fortuna te Ozren Bogdanović na orguljama i Marija Mlinar na harfi.


Prema navodima s plakata, u programu još sudjeluju: Ivanka Boljkovac, Mira Vlahović, Barbara Othman, Tvrtko Stipić, Nikša Radovanović, Jacques Houdek, Kvartet "Gubec", Klapa "Sagena", VS "Allegro", Maja Blagdan, Daniela Sisgoreo-Morsan, Adam Končić, Vid Balog, Rene Medvešek, Tomislav Martić, Tomislav Baran, Vlasta Kliček, Zoran Homen. Voditeljice su Lejdi Oreb i Tanja Baran.

Koncert organizira Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" i Grad Križevci, zajedno s križevačkim župama Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina te sv. Ane. Ovim koncertom, pod pokroviteljstvom potpredsjednika Vlade RH Damir Polančec, počinje tromjesečna Dobrotvorna akcija "Dr. Stjepan Kranjčić" radi promicanja štovanja sv. Marka, a u iščekivanju skorog početka gradnje svetišta sv. Marka u Križevcima. Donacije se mogu uplatiti na broj žiro računa: 2360000-1300064829, Župa BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina, Ivana Zakmardija Dijanovečkog 1, Križevci, uz naznaku: Za promicanje štovanja sv. Marka Križevčanina.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.