Koncertom Petra Graše završilo ovogodišnje Križevačko veliko spravišče

Puna tri dana Križevčanke i Križevčani te brojni posjetitelji mogli su uživati u raznovrsnim programima ovogodišnjeg Križevačkog velikog spravišča. Zadnji dan Križevačkog velikog spravišča održan je Zdravo Križevci sajam na Strossmayerovom trgu gdje su se mogli kupiti domaći proizvodi, kušati domaći zalogaji Mišela Doskočila i Stanka Krajnika uz maskotu medu, balone i nastup Miroslava i Gordane Evačić. Svi koji su putem nove mobilne aplikacije i web shopa Zdravo Križevci naručili domaće proizvode dobili su majicu Zdravo Križevci.

Naši lovci pripremili su lovački paprikaš kojeg je kušalo preko 300 građana, a istovremeno su posjetitelji mogli uživati u nastupu Tamburaškog sastava Zlatni vez koji je prolazio ulicama grada i pjevao s izlagačima i prolaznicima.
Štruklijada je i ove godine bila iznimno uspješna. U pripremi štrukla natjecalo se 13 mjesnih odbora, a prema ocijeni brojnih posjetitelja prvo mjesto i nagrada od 1500 kuna pripala Mjesnom odboru Erdovec, drugo mjesto i nagrada od 1000 kuna pripala je Mjesnom odboru Glogovnica dok je treće mjesto i nagradu od 500 kuna osvojio Mjesni odbor Carevdar. Čestitke najboljima uz zahvalu na sudjelovanju svima uputio je gradonačelnik Mario Rajn te uručio zahvalnice i poklon pakete Podravke d.d. – pokrovitelja Štruklijade. Štruklijada je okupila brojne posjetitelje koji su uz besplatnu degustaciju štrukla ujedno sudjelovali u njihovom ocjenjivanju.

U sklopu KUFER festivala kojeg je organizirala Udruga K.V.A.R.K. održan je klaunski show „Nikolina Maj“ i žonglerski show „El Cric 4“ koji su ponovno na Nemčićevom trgu okupili velik broj djece i roditelja. Kulturno umjetničko društvo „Prigorje“ održalo je Reviju narodnih nošnji Prigorja „Lepo naše Prigorje“, a 53. Križevačko veliko spravišče završilo je koncertom Petra Graše.

Vezano

Komentari su zatvoreni.