Nagrađen inovativni proizvod startupa križevačko-kalničkog dvojca

Prestižni međunarodni magazin “High Fidelity”, specijaliziran za visokokvalitetne tehnologije iz područja akustike, dodijelio je početkom godine priznanje “Special Award 2021” uređaju Mozzaik1 zagrebačkog poduzeća Mozzaik.io d.o.o. čiji su osnivači Marko Dvečko, rodom iz Križevaca, i Mihael Munta iz Kalnika. Njihovo se poduzeće pod brandom “Mozzaik Audio” bavi konstrukcijom inovativnog audio procesora za profesionalnu hi-fi i high-end uporabu na globalno tržište.

Ideja za audioprocesor nastala je kao testni uređaj s ciljem dokazivanja kako izobličenje zvuka utječe na njegovu percepciju, objavio je Zagrebački inovacijski centar (ZICER), pod čijim krovom tim Mozzaik Audio razvija od 2019. godine. Kada su prošle dvije godine od stvaranje prvog uređaja i kako su testni korisnici bili zadovoljni zvukom, odlučili su proizvod komercijalizirati. Kako tvrde, uređaj s takvim karakteristikama trenutno nema konkurenciju pa ciljaju na globalno tržište.

Mozzaik1 je audioprocesor sa snagom pojačala koji ima mogućnost prilagođavanja različitim zvučnicima i sobama kako bi se dobio uvjerljiviji zvuk, a cjelokupno rješenje je dio intelektualnog vlasništva nagrađene tvrtke.
Ova nagrada je prvo međunarodno priznanje koje smo primili za naš rad. Nadamo se kako će nam otvoriti tržište u Poljskoj za suradnju s distributerima i trgovcima, izjavio je o nagradi Marko Dvečko, suosnivač startupa Mozzaik Audio.

Dvečko je po struci diplomirani inženjer elektrotehnike sa zagrebačkog FER-a, gdje mu je smjer industrijska elektronika donio teorijsku podlogu za konstrukciju elektroničkih uređaja, koju je spojio sa svojim područjem interesa, izradom audio pojačala i pretpojačala kako bi odgovorio na izraženu tržišnu potrebu za kvalitetnim i visokovjernim reproduktorom zvuka.
– Način na koji mi obrađujemo zvuk do sada nije postojao. Koristimo psihoakustiku da bi dobili ugodniji zvuk prilikom reprodukcije i po tome smo jedinstveni, istaknuo je Dvečko.

Osim razvoja i proizvodnje audio uređaja za vrhunsku i profesionalnu upotrebu, Mozzaik.io se bavi i informatičkim savjetovanjem, posebno u dijelu implementacije usluga u oblaku temeljenih na globalnoj CRM platformi Salesforce. Njihov prvi vlastiti proizvod Mozzaik1 svjetsku premijeru doživio je detaljnom recenzijom upravo na online izdanju magazina “High Fidelity”, a projekt lansiranja ovog inovativnog proizvoda sufinancirala je i Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.