Zahvaljujući EU novcu osigurana školska prehrana za gotovo 700 učenika

U utorak, 31. kolovoza 2021. godine u Zagrebu je održano svečano uručenje ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu sredstava kroz Poziv ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’ u školskoj godini 2021./2022. Ugovore je uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, a uime Grada Križevaca, ugovor je preuzeo  Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Gradu Križevcima je za EU projekt ”Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području Grada Križevaca u školskoj godini 2021.-2022.” dodijeljeno ukupno 690.411,83 kuna, čime su za sljedeću školsku godinu osigurana sredstva za prehranu ukupno 695 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

Time je već petu godinu za redom osiguran značajan iznos EU sredstava za poboljšanje standarda učenika osnovnih škola kojima je Grad Križevci osnivač, i to u matičnoj i područnim školama OŠ Ljudevita Modeca Križevci i OŠ ”Vladimir Nazor” Križevci te u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.