Članovi Udruge Maslačak planinarili po NP Sjeverni Velebit

U četvrtak, 26. kolovoza 2021. članovi Udruge “Maslačak” Križevci išli su na planinarenje po Nacionalnom parku Sjeverni Velebit.

Nakon šetnje po Velebitskom botaničkom vrtu gdje su mogli vidjeti mnoge zaštićene biljne vrste, a između ostalog i Velebitsku degeniju, popeli su se na vrh Velika kosa na visini od 1622 metra nadmorske visine s kojeg se pružao prekrasan pogled na Kvarner i otoke Krk, Rab i Cres. Također su posjetili Planinarski dom Zavižan i Meteorološku postaju Zavižan, za koju se često čuje kada se u zimi izvještava o količini napadanog snijega. Poslije napornog uspona i hodanja, malo su odmorili te krenuli put utočišta medvjeda Kuterovo gdje su vidjeli različite životinje i medvjede.

Kako su izvijestili iz udruge Maslačak, bio je ovo vrlo naporan i izazovan dan za njih, ali puni oduševljenja već su dogovorili novu rutu za planinarenje. Na planinarenje su išli uz dugogodišnjeg planinara i voditelja sportske radionice Zlatka Mustića te voditeljicu poludnevnog boravka Martinu Benjak Brezjan.

Vezano

Komentari su zatvoreni.