Gradonačelnikova čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Na današnji datum obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Hrvatska vojska na taj je datum 1995. godine oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Tim je povodom čestitku građanima uputio gradonačelnik Mario Rajn.

“Drage sugrađanke i sugrađani, cijenjeni branitelji i članovi obitelji naših branitelja. Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Na današnji dan prisjećamo se 5. kolovoza 1995. godine i vojno-redarstvene akcije „Oluja“, jedne od ključnih akcija koja je dovela do pobjede u Domovinskom ratu. Prilika je to da iskažemo duboku zahvalnost svim našim braniteljima koji su utkali svoje živote u slobodnu nam Hrvatsku i da se prisjetimo njihove snage, hrabrosti i zajedništva u tim povijesnim trenutcima. Nastavimo zajedno, uz međusobno poštovanje, graditi put prema boljoj budućnosti za dobrobit naše Domovine i svih njenih građana”, stoji u Rajnovoj čestitci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.