Lorena Golub nagrađena ‘Malim Galovićem’ za pjesmu ‘Poplun se više ne odigava’

Lorena Golub, maturantica iz 4.a razreda Srednje škole “Ivan Seljanec” Križevci i povremena suradnica volonterske redakcije portala Križevci.info, jedna je od tri finalistice kojima je u subotu u Koprivnici dodijeljena nagrada Mali Galović za literarni rad na svečanosti zatvaranja Galovićevih jeseni.

Uz nagradu Fran Galović, dodjeljuje se i nagrada Mali Galović za učenike osnovnih i srednjih škola, a od ove godine i ta nagrada dignuta je na nacionalnu razinu. Stoga je konkurencija za Malog Galovića bila velika. Svoje pjesme i priče za ovu nagradu prijavilo je čak 107 učenika iz svih dijelova Hrvatske pa s pravom možemo zaključiti da je ovo stvarno veliko priznanje za našu Lorenu. Lorena je nagradu dobila za pjesmu na dijalektu “Poplun se više ne odigava”.

Obrazloženje povjerenstva za dodjelu nagrade Mali Galović: “Lorena Golub je na natječaj poslala 5 pjesma pisanih na kajkavskom jeziku, u njima je pokazala sav svoj raspon uživljavanja, neke su pisane u stilu pošalica dok u drugim progovara vrlo ozbiljno. Svakako valja pohvaliti neusiljenu, spontanu rimovanost njenih stihova. Jedna pjesma joj se čak zove Pisme Galoviću, no povjerenstvo nije uspjela njome pridobiti, već se odlučilo nagraditi je za njenu pjesmu, jedinu koja nije rimovana, Poplun se više ne odigava, u kojoj je vjerno, intimistički i slikovito, progovara o prebabi koja je otišla Gore.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.