Održana prva radna akcija u sklopu projekta Living streets

Prve radne akcije u sklopu projekta Living streets održane su ove subote, 26.6., u kvartu Dom zdravlja od 8 pa sve do 14 sati, a druženje se nastavilo i nakon službenog završetka aktivnosti.

Stanari su zajedničkim snagama posadili drvo visoko 3 metra, pet sadnica ruža i dva grma borovnica te očistili zelene površine oko svojih zgrada od korova. Uz to, stanari su izradili stol i klupu od paleta kako bi si osigurali dodatna mjesta za sjedenje tijekom budućih druženja. Djeca su oslikala kućice za ptice i osigurala novi dom za male pernate stanare kvarta. Stanarka Ivana je pomogla djeci da oslikaju trafostanicu svojim otiscima dlanova, unoseći vesele boje i dječju maštu u prekrasan završetak našeg službenog druženja. Materijal za izradu podloge za stol za stolni tenis je pristigao i ovim putem zahvaljujemo Komunalnom poduzeću na brzoj dostavi i donaciji, ali je alat potreban za dovršetak bio trenutno nedostupan pa će stanari podlogu dovršiti prvom prilikom te održati turnir u stolnom tenisu.

Nakon rada, vrijedni roštilj majstori su ispekli meso, stanarke pripremile povrće i druženje je moglo započeti. Isprobao se novi namještaj, a uz osvježavajući desert kojeg je pripremila stanarka Kristina pričalo se i o budućim planovima za uređenje kvarta što nam govori da je ovaj projekt motivirao naše stanare da i dalje ulažu u zajednički prostor.
Stvorili smo nova prijateljstva i pozvani smo da dođemo na sljedeće druženje uz roštilj u neslužbenom izdanju. Vjerujemo da će tada stolni tenis biti glavni sport kvarta i da ćemo zaigrati jedan meč.
Sljedeće radne akcije održat će se 3.7. u kvartu Autobusni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.