Križevčani istrčali zahtjevnu bilogorsku šumsku stazu

Osam polaznika Škole trčanja, koju pri križevačkom Atletskom klubu već godinu dana vodi kineziolog Alen Pavliček, trčalo je u subotu na prvom Bilogora Trailu – utrci koja se trči šumskim stazama, uz brijeg i niz dol i na kojoj je, od plasmana, važnije završiti utrku po mogućnosti bez ozlijede. Sudjelovalo je ukupno 300-tinjak trkača, a ovo je bio prvi trail na kojem su članovi škole nastupili organizirano.

Marko Horvat i Maja Baksa Žeđa otrčali su kraću žutu trasu, dugu 5.5 km s visinskom razlikom od 200 m i Marko je u cilj ušao kao sedmi. Ostatak ekipe odabrao je zelenu stazu koja je, umjesto najavljenih 15, bila duga skoro 17 km s 500 metara uspona. Od Križevčana je nastupio i Vilim Ivančan koji je odradio najdulju crvenu stazu, dugu 24 km.

Utrku smo odradili kao dužinski trening, dok smo ganjanje rezultata ostavili za neki drugi put. Sama utrka, kao i atmosfera, bili su fantastični tako da je za nas ovo bilo jedno lijepo iskustvo koje ćemo svakako ponoviti, nadamo se uz još veću podršku naših članova“, izjavio je trener Alen Pavliček. Dio sve veće križevačke trkačke zajednice natjecateljske će tenisice obuti već sljedeći vikend kad nastupaju na 36. Plitvičkom maratonu i na 7. utrci za mač grofa Draškovića u Trakošćanu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.