Na osam gradskih igrališta postavljene nove sprave za dječju igru

Grad Križevci i ove je godine nastavio s ulaganjima u dječja igrališta pa su tako uklonjena postojeća devastirana i dotrajala igrala i postavljena nova. Riječ je o igralištima u Ulici Krunoslava Heruca, odvojku Zagorske ulice, Tomislavovoj ulici, Ulici Brace Hanžeka, Ulici Sidonije Rubido, Crnom putu, Ulici Frana Gundruma i u Cubincu.

Ljuljačke, vidikovac, klackalice, njihalice samo su neke od sprava postavljene tijekom proteklih nekoliko tjedana kako bi naša djeca imala što bolje uvjete za igru. Vrijednost nabavljenih sprava iznosi 200 tisuća kuna, a osim sprava, nabavljene su i nove klupe te stolovi s klupama kako bi roditelji mogli opušteno promatrati svoju djecu u igri.

Osim što smo ove godine izgradili skate i trampolin park, ujedno smo ulagali u nove sprave na već postojećim dječjim igralištima. Ovom investicijom osigurali smo našoj djeci nove sadržaje za sigurnu i bezbrižnu igru što je u skladu sa statusom grada prijatelja djece. Nakon ove investicije, cilj nam je sljedeće godine na još nekoliko lokacija u gradu postaviti nova dječja igrališta, prvenstveno tamo gdje ima potrebe odnosno puno djece,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Sljedeći tjedan krenut će osvježavanje starijih drvenih sprava novom bojom čime će se dječja igrališta dodatno urediti i ujedno biti još ljepša.

Vezano

Komentari su zatvoreni.