Održano XVI. Gastronomsko sportsko takmičenje u kuhanju fiša i lovu ribe na plovak

Protekle subote 12.06.2021. godine Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke županije ,,Sv. Marko Križevčanin” u suradnji sa Zajednicom udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a RH na jezeru ,,Bajer ciglana” Križevci organizirala je XVI. Gastronomsko sportsko takmičenje u kuhanju fiša i lovu ribe na plovak. Na takmičenju je sudjelovalo 13 braniteljskih udruga pristiglih iz cijele Hrvatske od Vukovara do Dubrovnika.

Prije početka dijela sportskog natjecanja pristigli branitelji položili su vijenac i upalili svijeće na spomen obilježju “Majka poginulog junaka” u parku Hrvatskih branitelja. Dok su u kotlićima ključali svi potrebni tajni sastojci fiša u novouređenim prostorijama braniteljskih udruga Grada Križevaca održana je redovita godišnja skupština ZUHBL PTSP-a RH.

Najuspješnija udruga u kuhanju fiša bila je iz Varaždinske županije, potom Zagrebačke županije,  a treće mjesto zauzela je ekipa iz Vukovarske županije. U lovu ribe na plovak pojedinačno najuspješniji ribič bio je Mladen Vrban iz UHBDDR – Peteranec iz Koprivničko-križevačke županije, potom Darko Šimunić i Željko Gospočić iz Krapinsko-zagorske županije. Ovaj događaj podržao je ispred Grada Križevaca zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Vezano

Komentari su zatvoreni.