Puhački orkestar uspješno gostovao u Fužinama

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_5990Prošli je vikend Gradski puhački orkestar Križevci u Fužinama sudjelovao na Međunarodnom susretu puhačkih orkestara, na kojem su još nastupili Vaška godba Vrh nad Laškim iz Slovenije i domaćin, Puhački orkestar Fužine. Križevački je orkestar ovu priliku za posjet Fužinama dobio pozivom na uzvratno gostovanje, nakon što je još 2008. godine fužinski orkestar bio gostom i izvođačem na 2. Poohfestu – međunarodnom festivalu puhačkih orkestara koji se održava u Križevcima.

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_5946Tri orkestra su susret u Fužinama otvorili izvedbama nekoliko koračnica, a zatim su se na ljetnoj pozornici na igralištu ispod brane predstavili pojedinačnim polusatnim programima. Križevački je orkestar tom prilikom izveo “Radio Terme Laško” Iva Tijardovića, “In All Its Glory” Jamesa Swearingena, “Bračke admirale” Marka Poklepovića, “Gabriella’s Song” Stefana Nilssona te medley “Led Zeppelin on Tour”. Kao zanimljivost spomenimo da su drveni paviljon iznad pozornice izgradili sami članovi fužinskog orkestra.

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_6006Nedjeljno prijepodne je, unatoč kišnom vremenu, iskorišteno za turistički obilazak prirodnih ljepota, poput tristo metara duge špilje “Vrelo”, čija se starost procjenjuje na preko 3,5 milijuna godina, a otkrivena je 1950. ili akumulacijskog jezera “Bajer”, kojim od prošlog ljeta turiste vozi “Sv. Anton”, aluminijski brodić dug petnaest i širok pet metara koji radi bešumno uz pomoć elektromotora.

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_6020 Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_6041 Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_6044 Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_6109 Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_Fuzine_2013_IMG_6121

Vezano
6 komentara

Komentari su zatvoreni.