Grad plaća školarine za tri najbolja studenta

Tri najbolje rangirana studenta s prebivalištem u Križevcima koji će ove godine upisati stručni studij Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP), koji se u sklopu Fakulteta organizacije i informatike provodi u Križevcima, neće imati brige s plaćanjem školarine jer će je umjesto njih financirati Grad Križevci, potvrdio je to jučer na konferenciji za medije gradonačelnik Mario Rajn.

I dalje ćemo davati sav napor i podršku da dislocirani studija FOI-ja u Križevcima ostane, da partnerstvo koje njegujemo više od desetljeća doživi nova desetljeća usprkos ovim vrlo izazovnim vremenima. Sigurni smo da FOI i naši partneri mogu donijeti potrebno znanje za sve naše srednjoškolce i sve one koji u Križevcima žele nastaviti svoje akademsko školovanje i poduzetničku aktivnosti u tehnološkom parku“, rekao je Rajn.

Tržište vapi za kadrom kojeg školuje FOI pa se njihovi studenti zapošljavaju već za vrijeme studija, a plaće su im više od prosjeka, rekla je dekanica prof. dr.sc. Nina Begičević Ređep i najavila reviziju stručnog studija kako bi programi koje provode bili prilagođeni potrebama tržišta.

Uzimamo u obzir potrebe poslodavaca, a studentima pružamo mogućnost odabira između dva smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju. Povećat ćemo broj izbornih predmeta i uvesti široki spektar novih koji će se bazirati na računalnim igrama i umjetnoj inteligenciji“, najavila je dekanica.

Jedna od tvrtki s kojom FOI već surađuje je križevački Speck i to u preko zajedničke akademije na kojoj studenti mogu steći dodatna znanja iz HTML, CSS, JavaScript i Reaca te imaju priliku raditi na razvoju web aplikacija uz pomoć iskusnih mentora – razvojnih inženjera iz Specka.

Kroz Speck akademiju prođe više stotina studenata, ona predstavlja spoj akademskog znanja i konkretnog znanja iz realnog sektora. Nama je kadar koji se razvija na FOI-ju od izuzetne važnosti, tražen je i dobro plaćen“, rekao je vlasnik i direktor tvrtke Speck Tomislav Tenodi.

Stručni preddiplomski studij PITUP traje šest semestara, naglasak mu je na interdisciplinarnom pristupu uz kombiniranje informacijske tehnologije i digitalnog poslovanja, a studenti mogu birati između dva smjera – Razvoj aplikacija i Informatička podrška poslovanju. U Križevcima se nastava održava u Razvojnom centru i tehnološkom parku.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.