Učenici iz Modeca i Gornje Rijeke bez greške na najvećem hrvatskom online natjecanju iz matematike

Osam ekipa iz Križevaca i jedna iz Gornje Rijeke sudjelovalo je u petak 28. svibnja na završnom turniru ekipnog natjecanja iz matematike Mathema, koje već šestu godinu zaredom organizira Udruga mladih koprivničkih matematičara (UMKOM) za osnove i srednje škole i centre izvrsnosti.

Četiri tima iz OŠ Vladimir Nazor, dva iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog i po jedna iz OŠ Ljudevita Modeca i OŠ Sidonije Rubido Erdody, u prvom krugu 5. svibnja izborili su ulazak u završnicu između 918 učenika u 306 ekipa iz cijele Hrvatske jer su, u svojim kategorijama, bili među 15 najboljih. Natjecali su se u osam kategorija, od 3. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole, u timovima po tri učenika iz istog razreda, a zadatke su, zbog epidemiološke situacije, ove godine rješavali online.

U kategoriji četvrtih razreda osnovnih škola natjecale su se 42 ekipe, a sto posto točna i u prvom i u završnom krugu bila je ekipa “Mali matematičari” iz Osnovne škole Ljudevita Modeca u kojoj su Klara Mihalić, Lovro Vukonić i Luka Novosel Glavočević s mentoricom Natašom Marković. Od šestih razreda bez greške su zadatke riješili Oliver Srbljinović, Jakov Antolić i Veronika Šabijan, ekipa pod nazivom “Matematička snaga” iz OŠ Sidonije Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, kojima je mentorica Valentina Zidarić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.