Pavlović danas o kvantnim sustavima

U novom razgovoru ciklusa “U potrazi za smislom znanosti” dr.sc. Petar Pavlović nastavlja se baviti posljedicama temeljnih svojstva kvantne fizike po naše razumijevanje Prirode, kao i njihovom vezom s klasičnim pretpostavkama.

Nakon što smo prošli puta diskutirali principe skokovitog karaktera pojava na fundamentalnoj razini, komplementarnosti između mogućnosti lokalizacije te valne prirode i unutarnje neodređenosti materije, danas nastavljamo dalje s diskutiranjem opisa pojava putem vjerojatnosti i nemogućnosti odvajanja pojedinih dijelova u kvantnim sustavima“, najavio je Pavlović.

Predavanje je, kao i svake subote, u 17 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta u sklopu društvenog centra Future Hub Križevci.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.