Rajn: Križevčani su u prvom krugu prepoznali energiju koja grad čini boljim, pozivam ih da i u nedjelju biraju odgovorno

U prvom krugu građani su nas izrazito dobro ocijenili i mogu reći da smo trostruki pobjednici izbora“, rekao je Mario Rajn na konferenciji za medije zadnji dan kampanje uoči drugog kruga lokalnih izbora, na kojima u nedjelju 30. svibnja Križevčani biraju između dvojice kandidata – Marija Rajna i Mate Devčića. Rajn je u prvome krugu dobio povjerenje 43.98 posto građana izašlih na izbore, više glasova nego prije četiri godine. Bolje je prošla i njegova lista za Gradsko vijeće, a tri zastupnika imat će i u Županijskoj skupštini. Rekao je da odbija tezu da je gradu za napredak nužna vertikala prema središnjoj, trenutačno HDZ-ovoj vlasti.

Građani grada Križevaca su ujedno i građani Republike Hrvatske i svi uplaćujemo sredstva u državni i lokalni proračun. Zaslužujemo napredak, zaslužujemo bolje“, rekao je. Iako je prije prvog kruga retorika u javnosti, na društvenim mrežama i u medijima bila oštrija, u zadnja dva tjedna kao da je uopće nije ni bilo jer Rajnov izazivač, Mato Devčić – nije izazivao.

Takva kampanja umrtljivanja valjda bi trebala ljude zadržati doma, da nemaju dojam da su izbori i da izlaznost bude što manja. Mi nismo dopuštali podcjenjivanje naših sugrađana protekle četiri godine, ne podcjenjujemo ih ni sada. U kontekstu te mrtve kampanje vjerujem Križevčanima koji su i u prvom krugu prepoznali našu energiju koja Križevce čini boljima“, poručio je Rajn siguran da će Križevčani i ove nedjelje izaći na birališta. Kampanju je završio podjelom božura koji simboliziraju ljubav i čast.

To je naša ljubav prema gradu, a lokalna politika mora biti častan posao“, zaključio je Rajn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.