(FOTO) Križevčani putuju na državnu završnicu Telemach Dana sporta

Pod pokroviteljstvom Grada Križevaca na Strossmayerov trg u Križevcima održan je Telemach Dan sporta. Riječ je o sportsko-edukativnom projektu za djecu i mlade na kojem su se natjecali učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u graničaru i atletici, a oni najbolji ostvarili su nastup na završnicu koja će se održati u srpnju u Splitu.

Sve sudionike na početku su pozdravili Tihana Butorac ispred Sportskih igara mladih, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn te im poželjeli puno uspjeha na natjecanju i dobru zabavu.

U nastavku donosimo rezultate:

Graničar 2010. i mlađi

  1. Divovi
  2. Žabice
  3. Tulipani

Graničar 2012. i mlađi
1. Sokolovi
2.Tintilinići

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice
1. Zita Blašković
2. Olja Jelen
3. Lucija Tremski

Dječaci
1. Gabrijel Furmeg
2. Jan Blašković
3. Andrija Jokić

Atletika 2010. i mlađi
Djevojčice

1. Karmen Maksić
2. Petra Viavegh
3. Tesa Vranešić

Dječaci
1. Petar Kuzmić
2. Juraj Pavičić
3. Borna Franjević

Pobjednici u graničaru i nositelji medalja iz atletike će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.