Josipu Šikiću nagrada za životno djelo

Josip_Sikic_ravnatelj_gimnazijaKRIŽEVCI – Nagradu za životno djelo koja će biti dodijeljena u prigodi Dana grada Križevaca primit će umirovljeni prosvjetar Josip Šikić za sveukupni iznimni doprinos razvoju sportskih klubova i sporta. Gradska plaketa bit će uručena Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci, koje slavi 140. godina rada, a prema odluci nadležnog odbora i potvrdi Gradskog vijeća bit će podijeljena i četiri gradska priznanja. Primit će ih predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Tamara Premuš, lokalni aktivisti Marija Škrlec iz Majurca i Milan Vidović iz Malog Potočeca, te uz svoju 40. obljetnicu Društvo za uzgoj malih životinja.

Prijedlog dobitnika javnih gradskih priznanja usvojen je većinom glasova, jer ga nije podržao Klub vijećnika koji okuplja dva nezavisna i jednog člana iz AHSS-a. Oni pak bili su protiv zato jer njihova kandidatkinja nije prihvaćena unatoč činjenici da je prema Statutu Grada preostalo još prostora za dodjelu nagrada,
– Samim tim što sam upoznat u dosadašnjim situacijama, ako je netko predložen za plaketu pa nije bilo mjesta, ili je bilo onih koji su vrijedniji – nije dobio plaketu nego priznanje. Ove godine vidim da po Statutu Grada da ima mjesta za još dvije plakete i jedno priznanje, a naš prijedlog nije prihvaćen, rekao je nezavisni Roko Bašić.

Bivši HDZ-ovac Bašić zajedno sa istomišljenikom Željkom Picigom očito smatra da je u pitanju odmazda i njihovih bivših stranačkih kolega i partnera iz HSS-a s kojima čine vladajuću većinu. To je potkrijepljeno i činjenicom da u obrazloženju odluke ovoga puta nema niti svih navedenih prijedloga dobitnika.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. Tranmere piše:

    Tako je. Palac gore Picigu,Vukoviću i Bašiću, palac dolje Hrgu. Koji su vam kriteriji????Godinama su hrgoljupci nesposobni donjeti neke kriterije, da ih ima ovo se ne bi događalo??!!??

  2. karlitho piše:

    Dok je Hrga i prvog mu savjetnika Vuka druge ne trebamo— Ipak su to trgovačka i pedagoška

  3. petrito piše:

    kao čovjek u redu ali ne za životno

  4. Aspro piše:

    Bokte,ja ne vjerujem!”Životno djelo” pod tim terminom bi nagrada trebala bit fakat nešto veliko.Bivšem ravnatelju Šikiću čestitam na nagradi,to stoji.Vatrogasci također ali ovo ostalo……ajd,kakav grad,takvi kriteriji…

  5. sdpfuker piše:

    Picig i Bašić prošlost su u politici Križevaca i svima je to jasno osim njima.

Komentari su zatvoreni.