Devčić osam dana pozivao birače da zaokruže broj na listiću koji pripada Rajnu

Za četiri dana očekuje nas drugi krug lokalnih izbora u kojem će se u Križevcima birati novi gradonačelnik. U konkurenciji su ostali Mario Rajn i Mato Devčić, no pitanje je kolika nas napetost doista očekuje u nedjelju.

Prije svega, rezultat prvog kruga uvjerljivo ide u korist aktualnog gradonačelnika koji je skupio 43,98% glasova, dok se Devčić zaustavio na 13,53%. Ukupno je Rajn osvojio 3.384 glasa, Devčić tek nešto više od tisuću (1.041 glas). Već je ta razlika sasvim dovoljan pokazatelj da će do smjene gradske vlasti jako teško doći, no možda bi ona i bila moguća da se Mato Devčić aktivno pojavljuje u kampanji.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika rijetko se ili nimalo pojavljuje u javnosti zadnjih dana. Kako fizički, tako i online putem društvenih mreža, koje su postale iznimno bitan dio izborne kampanje. Shvaćaju li to u taboru Mate Devčića, ne znamo, no doista je nevjerojatan gaf koji mu/im se dogodio nakon prolaska u drugi krug. Naime, putem službene Facebook stranice pod imenom Mato Devčić, a pod čijim opisom stoji ‘Kandidat za gradonačelnika Križevaca’, zaboravili su osvježiti naslovnu fotografiju za drugi izborni krug. I dok je u prvom krugu Devčić bio pod rednim brojem 1 na glasačkim listićima zato što je bio prvi od osam kandidata po abecedi, u drugom je krugu taj broj zauzeo prvoplasirani iz prvog kruga – Mario Rajn, dok će se Devčić na glasačkim listićima naći pod rednim brojem 2.

Na grešku mu je jučerašnjim obraćanjem putem društvenih medija ukazao Mario Rajn, da bi gotovo pet sati kasnije na Devčićevoj stranici osvanula nova naslovna fotografija, ovaj puta s ispravnim brojem. Ono što je posebno zanimljivo. Devčić je ovime osam dana pozivao birače da glasaju za njegovog suparnika u drugom krugu, na čemu mu se Rajn, pomalo ironično, zahvalio.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.