Borba za poziciju župana vodit će se između Korena i Kešera, Rajnova lista ušla u županijsku skupštinu

Prvi krug lokalnih izbora ponudio nam je pravu dramu u borbi za mjesto župana. I dok je Darko Koren bio siguran putnik u drugi krug, velika se bitka za njegovog protivnika vodila između Mladena Kešera i Željka Lackovića. Iako je potonji neko vrijeme tijekom brojanja glasova proveo na drugom mjestu, na koncu je ipak potpisao kapitulaciju i morao se zadovoljiti trećim mjestom.

Aktualni župan Koren osvojio je 35,71% glasova, Kešer je stao na 25,63%, Lacković je dobio povjerenje 24,16% birača, dok su daleko iza njih ostali Zdravko Matotan sa 6,39% i Mirjana Hanžeković sa 4,64% glasova birača.

Što se županijske skupštine tiče, tu je poredak vrlo zanimljiv. Naime, najviše je glasova, točnije 23,69%, dobila koalicija SDP/HSLS/GLAS. Drugo mjesto zauzela je nezavisna lista Željka Lackovića s 20,23%, dok je s 18,99% trećeplasirani HDZ.

Darko Koren, koji je na izborima na skupštinu izašao kao nositelj liste na kojoj su Mreža, HSU i HNS, zauzeo je tek četvrto mjesto s 11,81% glasova. Top pet zaključuje lista grupe birača koji nosi Mario Rajn. Križevački gradonačelnik zadobio je povjerenje 3.094 birača, odnosno 7,34% i to će biti dovoljno za ulazak u županijsku skupštinu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.