Dejan Pernjak izabran za novog predsjednika Povijesnog društva Križevci

Povijesno društvo Križevci održalo je svoju redovnu izbornu Skupštinu, a na kojoj su izabrana nova tijela tog Društva. Tako je odlučeno da će novi predsjednik biti dr. sc. Dejan Pernjak, koji je na toj funkciji naslijedio dr. sc. Ivana Peklića, a koji će u narednom razdoblju biti potpredsjednik Povijesnog društva Križevci.

Za tajnika je izabran dr. sc. Tomislav Bogdanović. Uz Pernjaka, Peklića i Bogdanovića novi Izvršni odbor činit će dr. sc. Zdenko Balog, doc. dr. sc. Tatjana Tkalčec, Stjepan Lučki, prof. i dr. sc. Đuro Škvorc. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Somođi, mag., izv. prof. dr. sc. Davor Balić i Ivana Španić, mag., dok će Stegovni sud čini Roko Bašić, dr. vet. med, Terezija Horvat, prof. i Vedrana Rađa, mag.

Izvještaj o radu u mandatnom razdoblju kao i financijsko izvješće prihvaćeni su jednoglasno kao i program rada za novo mandatno razdoblje i financijsko izvješće. Novoizabrani predsjednik Dejan Pernjak istaknuo je kako će i dalje glavana zadaća Povijesnog društva Križevci biti izdavanje časopisa “Cris”, koji se boduje kao A2 časopis te godišnje organizirati znanstveni skup. Pernjak je izrazio nadu u daljnju podršku od strane Grada Križevaca i Koprivničko križevačke županije, koji redovito financijski podupiru rad Društva te se nada kako će uskoro se situacija oko pandemije smiriti kako bi Društvo ponovo moglo organizirati javna predavanja, promocije knjiga kao i ostale programe. Također, Pernjak je kazao kako vjeruje i u daljnju aktivnu suradnju sa Zavodom za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima kao i s ostalim udrugama u kulturi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.