Tri specijalističko-konzilijarne ambulante i ove godine u Križevcima

img_7627m_skzz_sporazum_ambulante_zupanija_zdravstvoUrološka, internistička i psihijatrijska ambulanta će i ove godine nastaviti s radom u Križevcima, sukladno Sporazumu za provedbu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite (SKZZ) za 2017. godinu kojim je u proračunu Koprivničko-križevačke županije osigurano ukupno 340.000,00 kuna. Uz Križevce, s radom će nastaviti tri ambulante u Đurđevcu – oftalmološka, internistička i kirurška.

SKZZ provode timovi, odnosno liječnik specijalista i medicinska sestra/tehničar te zaposlenici Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, a sve to u cilju unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite stanovnika Koprivničko-križevačke županije. U 2016. godini SKZZ na području Đurđevca i Križevaca provodila se u šest specijalističko-konzilijarnih ambulanti u kojima je pregledano ukupno 4.186 pacijenata.

Sporazum su ovih dana potpisali koprivničko-križevački župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Vrijedi istaknuti da je cilj ove zdravstvene zaštite širenje mreže SKZZ u Đurđevcu i Križevcima sa svrhom dostupnijeg i bržeg pružanja medicinskih usluga što je posebno važno za starije i teže pokretne stanovnike koji ne moraju trošiti vrijeme i novac zbog odlaska na preglede u Koprivnicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.