Održan znanstveni skup Znameniti Križevčani 20. stoljeća

U organizaciji Povijesnog društva Križevci i Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima održan je znanstveni skup „Znameniti Križevčani 20. stoljeća“. Okupljene su pozdravili dr.sc. Tomislav Bogdanović ispred Povijesnog društva Križevci i dr.sc. Ivan Peklić ispred Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad dok se skup otvorenim proglasio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel koji je ujedno poželio uspješan rad izlagačima i puno uspjeha u daljnjem radu.

Na skupu su tako predstavljeni Fran Kesterčanek kao povjesničar šuma i šumarstva, Križevčani koji su bili na službovanju u Slavoniji i Dalmaciji, Vladimir Kranjčević i njegov doprinos križevačkoj glazbenoj umjetnosti, akademik Andre Mohorovčić kao hrvatski arhitekt i povjesničar umjetnosti, potpukovnik Ivan Babić, zaboravljeni križevački slikar Anton Korčmaroš, Stanislav Žagar kao križevački vatrogasni dužnosnik, Kosta Strajnić te križevački akademici.

Svoja izlaganja održali su prof.dr.sc. Hrvoje Petrić, prof.dr.sc. Zlata Živaković-Kerže, izv.prof.dr.sc. Marija Benić Penava, doc.dr.sc. Zvjezdana Penava Brekalo, dr.sc. Božena Glavan, dr.sc. Davor Balić, prof.dr.sc. Zdravko Matić i Damir Stručić, dr.sc. Đuro Škvorc, dr.sc. Zdenko Balog, mr.sig. Ivan Matosović, Nikola Ostojčić univ.bacc.hist te dr.sc. Ivan Peklić.
Ovom skupu prisustvovao je akademik Ferdo Bašić, počasni građanin Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.