Mato Devčić najavio izborni program

Ranjive skupine, program razvoja i potpora u poljoprivredi, zelena strategija za Križevce, mlade obitelji i djeca te kultura i infrastruktura, dio su HDZ-ovog izbornog programa, kako je najavio kandidat za gradonačelnika Mato Devčić danas na Strossmayerovom trgu. Detalje programa nismo vidjeli, ali najavio je izgradnju treće osnovne škole i stambenog naselja za mlade obitelji. Osim toga, smatra da iz gradskog proračuna treba dodatno subvencionirati sve aktivnosti djece, poput članstva u sportskim klubovima i udrugama, pohađanje škole stranih jezika i glazbene škole. Govoreći o infrastrukturi, zabrinjava ga podatak da 2 i pol kilometra od centra grada ljudi nemaju vodu i kanalizaciju.

Maksimalan fokus buduće gradske administracije pod mojim vodstvom će biti voda, kanalizacija, struja, širokopojasni internet. U 21. st. činjenica da odlaskom 2 km od centra grada ne možete nikakvu ozbiljniju aplikaciju i zahtjevniji sadržaj putem interneta koristiti, dovodi nas u stanje blage zabrinutosti za stanje generalne infrastrukture u Križevcima“, rekao je Devčić

Iako je nedavno potpisan dugoočekivani ugovor o izvođenju radova na projektu aglomeracije, Devčić misli da za dovršetak projekta gradu treba kvalitetnija i ažurnija vlast.

Ovi izbori su komunalni izbori i moramo puno pričati o ovim temama. Dinamika kojom se postojeća administracija bavila ovim aktivnostima ne zadovoljava ono što Križevci, predgrađe Zagreba, zaista zaslužuju“, poručio je Devčić.

Što se tiče najavljenih tema iz kulture, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Martina Zdilar Sertić rekla je da će podupirati rad Gradskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta te obnovu sakralnih objekata i spomenika.
Već dugo razmišljam o glazbenim večerima koje bi se održavale u Križevcima i koje bi dovodile veliki broj poznatih umjetnika iz Hrvatske i na jednoj međunarodnoj razini. Druga bitna stvar u programu u kulturi je Državni arhiv koji daje izuzetnu važnost u kulturnom životu jednog središta. Imati Državni arhiv u Križevcima je od velike važnosti. On može otvoriti vrata međunarodnoj razmjeni, suradnji sa sveučilištima i omogućiti izložbe, predstavljanja i tečajeve“, misli Zdilar Sertić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.