Studenti Veterinarskog fakulteta dio vježbi odradili na Visokom gospodarskom učilištu

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima, brojne generacije studenata Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine dio svojih praktičnih (terenskih) vježbi iz predmeta Uzgoj i proizvodnja životinja, Higijena i držanje životinja te Primijenjena hranidba odradili su u prostorima VGUK.

Uz potporu dugogodišnjeg vanjskog suradnika s VGUK, dr. sc. Damira Alagića, budući doktori veterinarske medicine se tijekom svoje druge godine studija (oko 135 studenata) upoznaju s različitim sustavima uzgoja, hranidbe te držanja više vrsta životinja koji su sastavni dio praktikuma VGUK. Tradicija, koja seže već skoro tri desetljeća u prošlost, zadnjih je godina obogaćena i dolaskom inozemnih studenata iz različitih zemalja (oko 25 zemalja) koji pohađaju studij veterinarske medicine na engleskom jeziku. Tako je bilo i ove godine.

„Imajući u vidu dosadašnja pozitivna iskustva kao i zadovoljstvo studenata tijekom terenske nastave, vjerujemo da će se buduća suradnja proširiti i na znanstveno-stručnom području“ – izjavila je prof. dr. sc. Anamaria Ekert Kabalin sa Zavoda za uzgoj životinja i stočarsku proizvodnju na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.