Dubrovački ‘Pituri’ osvojili stolnoteniski Final Four

Prekjučer je u sportskoj školskoj dvorani Ljudevita Modeca u Križevcima završio stolnoteniski Final Four – Završnica Kupa Hrvatske u stolnom tenisu u kojoj su 24. i 25. svibnja nastupali STK Libertas Marinkolor Dubrovnik, STK Split, STK RR Starr i GSTK Zagreb. Stolnoteniski klub Križevci imao je tu čast ugostiti četiri najbolje stolnoteniske momčadi u državi i biti domaćin ovog sportskog događaja s organizacijom na visokoj razini. Nažalost, u križevačkom sportskom domu nedostajalo je gledatelja da atmosfera bude fantastična.

U prvom polufinalnom susretu sastali su se STK Split i GSTK Zagreb gdje je bolji bio GSTK Zagreb 2:3. Nakon toga na red su došli STK Libertas Marinkolor Dubrovnik i STK RR Starr gdje su jači sa 3:0 bili Dubrovčani ili Pituri. Drugi dan prvo se igrao susret za 3. mjesto između STK Split i STK RR Starr gdje je jači bio STK RR Starr s 1:3.

Malo prije 19 sati počelo je finale gdje su nastupali Pituri i GSTK Zagreb gdje su bolji bili Pituri 3:0. Na početku finala očekivao se konačni rezultat 3:1 ili 3:2, ali Pituri su došli u punom sastavu, a Zagrepčani u polovičnom jer im je najbolji igrač imao problema s kralježnicom.

– U ova dva dana u goste su nam došli državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, direkor Saveza Renato Čengić i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatski olimpijski odbor Siniša Krajač, istaknuli su organizatori.

STK Križevci dobio je pohvale od svih klubova i gostiju na odličnoj organizaciji, a klubovi očekuju skorašnji povratak u Križevce na još koje domaćinstvo jakog turnira. STK Križevci zahvaljuje svima koji su pomogli da se Final Four održi te se u Križevce dovede najbolji stolni tenis u državi.

Posebne zahvale idu Stjepanu Križanu i Stevi Brujiću iz Bočarskog kluba Bulin PAN koji su sa Piturima pjevali himnu STK Libertas Marinkolor te podigli atmosferu nakon što su Pituri ostvarili drugi naslov u razmaku od deset dana.

– Hvala svima, STK Križevci se nada da će dobiti još koje domaćinstvo za veliko natjecanje ako naša prijava prođe, zaključili su u upravi križevačkog kluba.

Vezano

Komentari su zatvoreni.