(FOTO) Postavljene sprave za djecu s invaliditetom na igralištu pored dvorane

Gradonačelnik Mario Rajn predstavio je danas sprave za djecu s invaliditetom koje su smještene na dječjem igralištu pored sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. Ovo je prvi puta da u Križevcima na dječjem igralištu djeca s invaliditetom mogu uživati na ljuljački i vrtuljku.

Cilj ove akcije, čiji je inicijator bio Dječji vrtić Zraka sunca, bio je omogućiti djeci Križevaca jednake mogućnosti za igru, a tom je prigodom gradonačelnik Mario Rajn rekao:

„Vrlo nam je važno inkluzivno djelovati. Ovo je tek početak. Za ovo smo izdvojili 60-ak tisuća kuna, ali je daleko važnija stvar principa, a ne samo
financija. U svakom proračunu se može pronaći sredstava za ovakve stvari, ali i niz drugih inicijativa.“ Gradonačelnik je dodao kako Križevci podržavaju osobe s invaliditetom te kako je grad partner u brojnim projektima Udruge osoba s invaliditetom Križevci i Udruge Maslačak, a koji kao cilj imaju bolje uvjete života osoba s invaliditetom.

„Najviše me raduju inicijative ovih najmlađih, koji prepoznaju potrebe svih dionika društva i vrlo jasno komuniciraju sve ono što grad čini,“ istaknuo je gradonačelnik te pozvao roditelje i polaznike ostalih vrtića na druženje kod dvorane. Inicijator ove akcije bio je Dječji vrtić Zraka sunca pa je tom prigodom ravnateljica vrtića Terezija Horvat istaknula kako u vrtiću njeguju inkluziju i senzibilitet prema djeci s teškoćama u razvoju, a kako je ovu inicijativu pokrenula crvena odgojna skupina:

„Ovo mjesto je zamišljeno kao mjesto gdje će se djeca razvijati i igrati sukladno mogućnostima te gdje će razvijati svoj potencijal. Tako će djeca imati više mogućnosti za socijalizaciju, razvoja i stvaranja pozitivnih iskustva.“

„Ovo je prava inkluzija“ istaknula je ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci Mihaela Brkić dodavši kako je inkluzija sve ono što se događa oko djece, a ne samo vrtićki i školski program, kada su djeca uključena kao ravnopravni članovi zajednice u svim njenim aktivnostima.

Nakon uvodnih riječi djeca crvene odgojne skupine Dječjeg vrtića Zraka sunca otpjevala su prigodnu pjesmu, nakon čega su polaznici COOR-a Križevci zajedno s njima isprobali nove sprave, a gradonačelnik Rajn ih je tom prigodom počastio slatkišima.

Vrijednost postavljenih sprava iznosila je 66 tisuća kuna, a financirao ih je Grad Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.