Utvrđen program obilježavanja 30. obljetnice oslobođenja vojarne

Odbor za branitelje Grada Križevaca održao je 1. travnja posljednju sjednicu u ovom sazivu Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj je utvrđen program obilježavanja 30. obljetnice oslobođenja vojnih objekata na području Križevaca, nekadašnje kasarne Kalnik te skladišta naoružanja i opreme Široko Brezje.

Ovogodišnja proslava bit će uveličana otkrivanjem spomen-obilježja za 37 poginulih križevačkih branitelja u Domovinskom ratu, a s obzirom na značaj ovogodišnje proslave, predsjednik Odbora za branitelje Božo Lazar predložio je prikladan program kojim će se afirmirati vrijednosti Domovinskog rata i dignitet braniteljske populacije.

Obilježavanje će započeti u četvrtak, 16. rujna obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja, dok je na Strossmayerovom trgu predviđen nastup klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ i Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Na sam dan križevačkih branitelja, 17. rujna, održat će se prijem kod gradonačelnika i sveta misa zadušnica na Strossmayerovom trgu, a središnja svečanost bit će kod novog spomen-obilježja u parku u Ulici Franje Tuđmana.

Nakon pozdravnih govora, 37 pripadnika ratnih postrojbi ući će u prostor spomenika i otkriti 37 kocaka u znak sjećanja na 37 poginulih križevačkih branitelja nakon čega će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. Predsjednik Odbora za branitelje je na sjednici podnio Izvješće o radu Odbora u protekle četiri godine pri čemu je posebno istaknuo kako će ovaj saziv ostati zapamćen po podizanju spomen-obilježja i uređenju prostorija braniteljskih udruga. Ujedno je zahvalio Gradu Križevcima na potpori i podršci. Gradonačelnik Mario Rajn tom je prilikom zahvalio članovima Odbora i proširenom sastavu Odbora na predanom radu istaknuvši zadovoljstvo što na kraju mandata ovog Odbora ostaje nekoliko trajnih obilježja. Sjednici je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Vezano

Komentari su zatvoreni.